David van Lith

(Tenor/Stemcoach/Dirigent), 29-01-1984.

IMG_0037Biografie

David voltooide eind 2007 zijn opleiding tot muziekdocent aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Daarnaast behaalde hij zijn bachelor Zang Klassiek als student van Barbara Pearson en Kees Jan de Koning. In 2012 heeft David een kleine periode intensief lessen gevolgd bij Marcel Beekman en volgt heden als het even kan lessen bij Geert Berghs (bekend van zowel het Tenso als het Meesters & Gezellen initiatief).

Repertoire

Zijn zangrepertoire reikt van de 16e eeuw tot aan het heden. Om enkele recent uitgevoerde stukken bij naam te noemen: Johannes Passion v. J.S. Bach(aria’s), Die sieben Worte Jesu (C. Franck) en de Messiah (G.F. Händel)

Projectmatig wordt David tevens ingehuurd door o.a. het Haags Vocaal ensemble Casuquo, Studium Chorale Maastricht, het Laurens Collegium Rotterdam en het Rotterdam Symphony Chorus. Hij is lid van het Tenso Europe Chamber Choir, wat momenteel onder leiding staat van Kaspars Putnins en sinds april 2014 zingt hij ook, eveneens op projectbasis, bij het, in binnen- en buitenland geroemde, Nederlands Kamerkoor.

Dirigent

David is naast uitvoerend zanger ook heel actief als koordirigent en zangdocent. Hij is momenteel artistiek leider van de volgende koren: Cantores Amatores, Voices Unlimited Den Haag en het Leeuwenkoor Rijswijk.

En tenslotte, sinds 2011 is hij de vocal coach van het Haags Matrozenkoor, waar hij zijn carrière als zanger ooit begon.