Geerten van de Wetering

(Organist/pianist)

Foto Geerten
Geerten van de Wetering studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek en koordirectie bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Daarnaast volgde hij directielessen bij Wiecher Mandemaker. Na het behalen van zijn mastergraad orgel studeerde hij verder in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie). Geerten is organist van de Kloosterkerk te Den Haag en dirigent van het Wassenaars Kamerkoor.

Hij heeft een breed repertoire en concerteert in binnen- en buitenland. Daarnaast zet hij zich er voor in het orgel aan een breed publiek te presenteren door het instrument te combineren met andere genres en kunstdisciplines. Ook werkt hij regelmatig samen met koren, ensembles en orkesten, en is met veel plezier de vaste begeleider van het Haags Matrozenkoor.