Gido Broer

(docent muziek/saxofonist/saxofoondocent/musicianship docent), 23-08-1992.

Sinds 2016 is Gido verbonden aan het Haags Matrozenkoor als de musicianship docent voor de B,- C- en TB-klassen en sinds schooljaar 2016/2017 geeft hij ook de lessen aan de O- en A klassen.

Biografie

In juli 2016 behaalde Gido Broer zijn diploma Bachelor of Music Education aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, met als bijvak klassiek saxofoon bij Corina Ewijk. Een van de examen onderdelen om af te studeren, was het geven van een Openbaar Eindrecital, waaraan ook het Matrozenkoor een bijdrage heeft geleverd. Gido sloot zijn studie af met een mooie acht. Momenteel is Gido bezig met afstuderen op de Master of Music Education according to the Kodály Concept aan het Koninklijk Conservatorium. Dit is de methode die gebruikt wordt tijdens de musicianship lessen van het Haags Matrozenkoor.

Docent muziek

Naast het Haags Matrozenkoor werkt Gido onder andere, als vaste muziekleerkracht, bij Daltonschool de Margriet in Rotterdam en WSKO Montessorischool in Naaldwijk. Ook wordt Gido regelmatig gevraagd om in te vallen op andere basisscholen.

Muzikant

Gido is in 2002 begonnen met saxofoon spelen op de plaatselijke muziekschool. In die vroege jaren heeft hij gespeeld bij een muziekvereniging in zijn thuisstad Vlaardingen. Sinds april 2015 is Gido een spelend lid bij fanfare Door Samenwerking Sterk te Aarlanderveen en sinds juni 2015 speelt hij bij het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Ook wordt hij geregeld gevraagd om in te vallen bij andere orkesten, verspreid over Nederland, als ondersteuning of om te dirigeren bij koren in Den Haag en omgeving.