Gido Broer

(vakleerkracht muziek/saxofonist/saxofoondocent/solfège docent), 23-08-1992.

Sinds 2016 is Gido Broer de solfègedocent voor de B,- C- en TB-klassen van het Haags Matrozenkoor en sinds schooljaar 2016/2017 geeft hij ook de lessen aan de O- en A klassen.

Biografie

In juli 2016 behaalde Gido Broer (23-08-1992) zijn diploma Bachelor of Music Education aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, met als bijvak klassiek saxofoon bij Corina Ewijk. Een van de examen onderdelen om af te studeren, was het geven van een Openbaar Eindrecital. Hierbij had hij hulp gevraagd aan twee matrozen en heeft hij dit afgesloten met een mooie acht. Momenteel is Gido bezig met de Master of Music Education according to the Kodály Concept aan het Koninklijk Conservatorium. Dit is de methode die gebruikt wordt tijdens de solfègelessen.

Docent muziek

Naast het Haags Matrozenkoor werkt Gido onder andere bij de Haagsche Schoolvereniging, op de internationale afdeling en bij het WSKO Montessorischool in Naaldwijk als vaste muziekleerkracht. Ook wordt Gido regelmatig gevraagd om les te geven op een basisschool of als dirigent bij het Liduïnakoor in Den Haag.

Saxofonist

Sinds april 2015 is Gido een spelend lid bij fanfare Door Samenwerking Sterk te Aarlanderveen en sinds juni 2015 speelt hij bij het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Ook wordt hij regelmatig gevraagd om in te vallen bij andere muziekverenigingen.