Opleidingsklas (5-6 jaar)

kl__nac7381Hier maak je kennis met het samen zingen. Je zingt één keer per week en ontdekt hoe leuk het is om samen te zingen en muziek te maken.  In deze klas wordt je muzikale basis gelegd voor de toekomst. Je treedt op voor o.a. familie en vrienden. Wanneer de dirigent tevreden is over de vorderingen is het tijd voor de volgende klas. Je repeteert één keer in de week op maandag van 15.30 – 16.15 uur.

A-klas (7-8 jaar)

In de A-klas leer je vanuit het zingen de eerste noten lezen. Niet alleen met je ogen, maar ook door te klappen, te stampen en te zingen. In deze klas wordt je muzikale basis gelegd voor de toekomst. De A-klas repeteert op maandag van 16.15 – 17.00 uur.

B-klas (8-9 jaar)

De jongens in deze klas zetten een stap vooruit in hun muzikale ontwikkeling. Van blad zingen in meerstemmige muziekstukken horen hierbij. Nog even en je bent klaar voor de  concertklas. Je repeteert nu twee keer in de week. Dit doe je op maandag van 16.45 – 17.45 uur en vrijdag van 17.15-18.00 uur.

C-klas (9-14 jaar)

In de concertklas repeteer je twee keer per week. Er zijn regelmatig optredens. cropped-JA_NAC1420-crop.jpgJaarlijks hoogtepunt is de Matthäus Passion, maar ook vele andere concerten zijn heel erg leuk. Geen plankenkoorts meer voor jou, maar plezier in het zingen.
De repetities zijn op maandag van 18.15 – 19.15 uur en op vrijdag van 18.00 en 19.15 uur.

Soloklas (10-14 jaar)

De jongens in deze klas zingen regelmatig solo tijdens concerten. Eén keer per week heb je een half uur extra begeleiding en studeer je bijzondere stukken in. Een extra uitdaging dus!

Tenoren/bassenklas (vanaf 13 jaar)

Heb je de baard in de keel? Dan is dat voor jou zeker niet het einde bij het Haags Matrozenkoor. In de tenoren-/bassenklas zet je je muzikale koorcarrière voort. Samen met de C-klas zing je mee in concerten. Deze klas repeteert elke maandag van 19.30-20.30 uur en op vrijdag van 18.30 tot 20.00 uur.

Stemvorming en solfège IMG_2212

Vanaf de B-klas krijgen de jongens naast klassikale lessen elke week een half uur solfège en een keer per twee weken individuele zangles.